Piektdien Pakistānā sāktā prāva, kurā par ASV žurnālista Daniela Pērla nolaupīšanu tiek tiesāts Lielbritānijā dzimušais islāma kaujinieks Ahmeds Omars Saīds Šeihs un trīs viņa līdzdalībnieki, neilgi pēc tās sākuma tika pārtraukta uz vienu nedēļu, paziņoja aizstāvības advokāts Havadža Navīds.
Prāva sākās Karči pilsētas galvenajā cietumā, un uz to piektdien ieradās četri tiesājamie, bet pārējie septiņi nozieguma līdzdalībnieki vēl nav notverti. Prāva tika pārtraukta līdz nākamajai piektdienai pēc tam, kad aizstāvība lūdza iepazīstināt ar svarīgiem pierādījumiem.

Tiesa arī izdeva oficiālu orderi septiņu vēl nenotverto līdzdalībnieku arestam.

"Oficiālā apsūdzības izvirzīšana notiks 12.aprīlī, un prāva līdz tam laikam ir pārtraukta," Navīds sacīja reportieriem.

Prāva piektdien sākās aiz slēgtām durvīm, un tajā netika ielaisti žurnālisti un sabiedrības pārstāvji. Pirms prāvas sākuma kāda amatpersona paziņoja, ka drošības apsvērumu dēļ aizstāvības un apsūdzības advokāti informēs masu medijus tikai piektdienas tiesas sēdes beigās.

Prāvu rīko īpaša pretterorisma tiesa, kuru vada civils tiesnesis.

Laikraksta "Wall Street Journal" Dienvidāzijas biroja vadītājs Pērls janvārī pazuda bez vēsts, vācot materiālus reportāžai par islāma kaujiniekiem. Vēlāk tika saņemts videoieraksts, kurā redzama Pērla noslepkavošana.

ASV valdība ir apsūdzējusi Omaru ķīlnieka ņemšanā un pieprasījusi viņa izdošanu, bet Pakistāna grib viņu tiesāt pirmā. Ja Omars tiks atzīts par vainīgu Pakistānā vai ASV, viņam draud nāvessods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!