Vecgada pēdējā dienā ceturtdien Sanktpēterburgā mirusi vēl viena sieviete, kura cieta 5. decembrī naktsklubā "Hromaja lošadj" notikušajā ugunsgrēka, un līdz ar to ugunsgrēka upuru skaits sasniedzis jau 153 cilvēkus, vēsta aģentūra "Interfax".

Ceturtdien slimnīcā mirusī ir 1979.gadā dzimusi sieviete. Savukārt divas cietušās Maskavā un Permā ceturtdien izrakstītas no slimnīcas un devušās mājās. Ārstēšanos Permas, Čeļabinskas, Maskavas un Sanktpēterburgas slimnīcās turpina vēl 62 ugunsgrēkā cietušie.

Kā vēstīts, ugunsgrēks naktsklubā izcēlies ugunsdrošības neievērošanas dēļ. Traģēdija notika naktskluba septītās dzimšanas dienas svinību laikā. Klubā pārsvarā atradās kluba darbinieki, viņu radinieki, draugi un klubam pietuvinātas personas - kopumā pāri par 200 cilvēkiem. Svinētāji lietojuši arī pirotehniku, kas kļuvis par iemelsu ugunsgrēkam. No pirotehnikas dzirkstelēm aizdegās no klūdziņām izveidotie iekaramie griesti, uguns uzreiz pārmetusies tālāk un dažu minūšu laikā pārņēmusi visu klubu, kas aizdedzies kā sērkociņu kastīte, norādīja aculiecinieki.

Lielākā daļa cilvēku bojā gājuši nosmokot, bet daudzi vienkārši tika sabradāti, kad pūlis panikā metās ārā no telpām.

Aizdomās par līdzdalību noziegumā aizturēti kluba izpilddirektore Svetlana Jefremova un tā līdzdibinātājs Anatolijs Zaks, kurš ir viens no Permas bagātākajiem cilvēkiem, kā arī vēl trīs kluba darbinieki. Ja viņi tiks atzīti par vainīgiem ugunsdrošības noteikumu pārkāpšanā, viņiem draud līdz septiņiem gadiem ilgs cietumsods.

Klubs pēdējā laikā bija saņēmis divus brīdinājumus no vietējām iestādēm par ugunsdrošības neievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!