Ugunsgrēka upuru skaits, kas noticis 5. decembrī naktsklubā "Hromaja lošadj", sasniedzis jau 142 cilvēkus, piektdien vēsta aģentūra "Interfax".

Slimnīcās aizvien paliek 89 apdegumus naktsklubā guvušie cilvēki, 46 no tiem smagā, bet 33 - arkārtēji smagā stāvoklī.

Ugunsgrēks naktsklubā izcēlies ugunsdrošības neievērošanas dēļ. Traģēdija notika naktskluba septītās dzimšanas dienas svinību laikā. Klubā pārsvarā atradās kluba darbinieki, viņu radinieki, draugi un klubam pietuvinātas personas - kopumā pāri par 200 cilvēkiem. Svinētāji lietojuši arī pirotehniku, kas kļuvis par iemelsu ugunsgrēkam. No pirotehnikas dzirkstelēm aizdegās no klūdziņām izveidotie iekaramie griesti, uguns uzreiz pārnesusies tālāk un dažu minūšu laikā pārņēmusi visu klubu, kas aizdedzies kā sērkociņu kastīte, norādīja aculiecinieki.

Lielākā daļa cilvēku bojā gājuši nosmokot, bet daudzi vienkārši tika sabradāti, kad pūlis panikā metās ārā no telpām. Kā norādīja ugunsdzēsēji, telpas praktiski ir pilnībā izdegušas.

Aizdomās par līdzdalību noziegumā aizturēti kluba izpilddirektore Svetlana Jefremova un tā līdzdibinātājs Anatolijs Zaks, kurš ir viens no Permas bagātākajiem cilvēkiem, kā arī vēl trīs kluba darbinieki. Ja viņi tiks atzīti par vainīgiem ugunsdrošības noteikumu pārkāpšanā, viņiem draud līdz septiņiem gadiem ilgs cietumsods.

Klubs pēdējā laikā bija saņēmis divus brīdinājumus no vietējām iestādēm par ugunsdrošības neievērošanu, un pirmdien bija paredzēta kārtējā ugunsdrošības pārbaude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!