Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Neskatoties uz to, ka pandēmijas dēļ kopumā sarucis aviopārvadājumu skaits, pērn pieaudzis lielo komerciālo lidmašīnu avārijās bojāgājušo skaits, raksta "Reuters".

Kā liecina aviācijas konsultāciju kompānijas "To70" apkopotie dati, neskatoties, ka lidmašīnu avāriju skaits ir sarucis par 50%, tajās gājuši bojā vairāk cilvēku nekā iepriekš. Pērn kopumā notikuši 40 negadījumi, kuros cietušas lielās komerciālās lidmašīnas, un piecos no tām bijuši bojāgājušie.

Kopumā pērn lidmašīnu katastrofās bojā gājuši 299 cilvēki. 2019. gadā notika 86 negadījumi, un astoņos no tiem bija bojāgājušie, kopējam bojāgājušo cilvēku skaitam sasniedzot 257.

"To70" aprēķini liecina, ka 2020. gadā uz miljoniem lidojumu notika 0,27 negadījumi ar bojāgājušajiem jeb viens šāds negadījums uz katriem 3,7 miljoniem lidojumu. 2019. gadā šīs rādītājs bija 0,18 negadījumi uz miljons lidojumiem.

Kā liecina "Flightradar24" dati, 2020. gadā komerciālo lidojumu skaits sarucis par 42% līdz 24,4 miljoniem.

Vairāk nekā pusi no pērn bojāgājušo skaita veidoja janvārī notikusī katastrofa, kad Irānā tika notriekta Ukrainas pasažieru lidmašīna. Toreiz gāja bojā 176 pasažieri.

Otrs lielākais bojāgājušo skaits bija maijā, kad Pakistānā nogāzās lidmašīna, nonāvējot 98 pasažierus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!