Otrdien Persijas līcī iegāzusies ASV jūras kājnieku spēku lidmašīna "AV-8B Harrier", mēģinot nosēsties uz karaflotes kuģa, taču pilots paspējis katapultēties un izglābts.
Lidmašīnas iegāšanas jūrā nakts mācību misijas laikā bija otrais ASV armijas lidmašīnas zaudējums Irākā notiekošā kara laikā. Abas lidmašīnas zaudētas negadījumos un abi negadījumi notikuši otrdien.

ASV armijas centrālais komandcentrs paziņoja, ka avarējušās lidmašīnas pilota stāvoklis ir apmierinošs. Komandcentrs nesniedza informāciju, kur tieši negadījums noticis, un kāds ir tā iemesls.

Otrdien agri no rīta ASV jūras kara flotes lidmašīna "S-3B Viking" noslīdēja no Persijas līcī dislocētā aviācijas bāzes kuģa "USS Constellation" skrejceļa un iekrita jūrā. Abi lidmašīnas piloti tika izglābti.

"S-3B", kas gaisā uzpilda degvielu iznīcinātājiem, sekmīgi nolaidās uz bāzes kuģa skrejceļa, bet, dodoties uz stāvvietu, lidaparātam acīmredzot neiedarbojās bremzes, un tas pārslīdēja kuģa malai un iekrita ūdenī. Abi piloti katapultējās. Tuvumā esošais helikopters palīdzēja izglābt abus pilotus, kuri guvuši vieglus savainojumus.

Kopš karadarbības sākšanās Irākā ASV spēki ir zaudējuši vairākus helikopterus un vismaz divas bezpilota lidmašīnas "Predator".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!