Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Peru devusi rīkojumu Meksikas vēstniekam pamest valsti 72 stundu laikā pēc tam, kad Meksika piešķīrusi patvērumu gāztā prezidenta Pedro Kastiljo ģimenei, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Kastiljo tika gāzts no amata šī mēneša sākumā pēc tam, kad viņš mēģināja atlaist Kongresu. Pret eksprezidentu vērstas apsūdzības dumpībā.

Meksika ir atbalstījusi gāzto prezidentu un jau sākumā paziņoja, ka apsver iespēju viņam piešķirt patvērumu. Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors nosaucis Kastiljo atstādināšanu par nedemokrātisku. Meksikas ārlietu ministrs Marselo Ebrards otrdien paziņoja, ka valdība risina sarunas par drošu Kastiljo ģimenes transportēšanu. Eksprezidenta tuvinieki atrodas Meksikas vēstniecībā Peru galvaspilsētā Limā.

Meksikas lēmums piešķirt patvērumu izraisīja papildu dusmas Peru, un Lima tagad ir pasludinājusi Meksikas vēstnieku Pablo Monroju par "persona non grata".

Peru Ārlietu ministrija savos sociālo mediju profilos paziņoja, ka izraida Monroju, jo "šīs valsts augstākās varas iestādes atkārtoti izteicās par politisko situāciju Peru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!