Peru policija konfiscējusi 1,76 tonnas kokaīna un saistībā ar šo kontrabandu aizturējusi 27 personas. Vērienīgās narkotiku partijas vērtība melnajā tirgū pārsniedz 70 miljonus ASV dolāru (43,4 miljoni latu), un tā tika vesta uz Meksiku, informēja Peru Iekšlietu ministrija.
"Tā bija teicama operācija, un to īstenoja Peru narkotiku apkarošanas policija sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas pārvaldi, .. tas ir labs starptautiskās sadarbības piemērs cīņā pret narkotiku kontrabandu," pirmdien žurnālistiem Limā sacīja Peru iekšlietu ministrs Fernando Rospiļjozi.

Kokaīna izgatavošanas jomā Peru ir otrajā vietā pasaulē, atpaliekot tikai no Kolumbijas.

Vērienīgā kokaīna partija tika uzieta, veicot reidu Čimbotes ostas noliktavā aptuveni 420 kilometru uz ziemeļiem no Limas. Kontrabandistiem konfiscēta arī kravas automašīna un divas vieglās automašīnas.

Peru Iekšlietu ministrija informēja, ka reidā arestētie 15 Peru pilsoņi, desmit Kolumbijas pilsoņi, viens Meksikas un viens Gvatemalas pilsonis strādājuši Tihuanas karteļa labā. Šis ir viens no ietekmīgākajiem un vardarbīgākajiem narkotiku karteļiem Meksikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!