Foto: AP/Scanpix/LETA

Peru narkotiku tirdzniecības apkarošanas policija konfiscējusi 58 kilogramus kokaīna, kas sūtīts uz Beļģiju pakās ar nacistu simboliem un Ādolfa Hitlera vārdu, ziņo "Al Jazeera".

Narkotikas bija paslēptas 50 ķieģeļu lieluma iepakojumos, uz kuriem katrā bija nacistu svastika, liecina policijas ceturtdien publiskotie attēli. Daži iepakojumi bija atvērti, un tajos uz sablīvēta kokaīna pulvera augstā reljefā bija izveidots uzraksts "Hitler".

Narkotikas atrada kuģī nelielā ostas pilsētiņā Paitā, kura atrodas netālu no robežas ar Ekvadoru. Kuģis bija ieradies no Gvajakilas, Ekvadoras ostas pilsētas, kas pazīstama kā nozīmīga tranzīta vieta Dienvidamerikas narkotiku sūtījumiem uz ASV un Eiropu. Policija neatklāja, vai kāds ir aizturēts.

Peru policijas Narkotiku apkarošanas direktorāts ziņu aģentūrai "Associated Press" demonstrēja video un fotogrāfijas, kurās atklājās, ka narkotikas ir paslēptas konteinera ventilācijas sistēmā. Policija turpināja pārmeklēt vairāk nekā 80 konteinerus uz kuģa.

Narkotikas, kas ietītas nacistu zīmotnēs, ir jaunums Peru policijai, kas iepriekš ziņojusi par atrastu kokaīnu ķieģeļveida iepakojumos ar dažādiem un dīvainiem simboliem.

Peru ir lielākā kokaīna ražotāja pasaulē aiz savas kaimiņvalsts Kolumbijas, un saskaņā ar oficiālajiem datiem ik gadu tā saražo aptuveni 400 tonnas šīs narkotikas. Valsts ir arī viens no lielākajiem kokas lapu ražotājiem. Peru tas ir legāls produkts, ja tās lieto košļāšanai vai uzlējuma pagatavošanai, taču tās ir arī galvenais kokaīna ražošanas materiāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!