Foto: AP/Scanpix

Peru sākta izmeklēšana par 500 beigtiem jūras lauvām, kas atrasti pludmalē valsts ziemeļu piekrastē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pūstošie ķermeņi atrasti pludmalē Ankašas provincē, aptuveni 400 kilometrus uz ziemeļiem no galvaspilsētas Limas. Bojāgājušie ir gan jauni, gan veci dzīvnieki, informē Peru oficiālā ziņu aģentūra "Andina".

Veselības apdraudējuma dēļ ķermeņi no pludmales nekavējoties aizvākti, bet varasiestādes sākušas izmeklēšanu par dzīvnieku nāves iemesliem. Vietējais gubernators notikušajā vaino zvejniekus, norādot, ka viņi varētu būt noindējuši zīdītājus, kuri bieži krasta tuvumā meklē sev pārtiku.

Tikmēr Peru vides policija izmeklē citus iespējamos nāves iemeslus, sākot ar slimībām un beidzot ar nejaušu plastmasas norīšanu.

2012. gadā Peru piekrastē atrasti simtiem beigtu delfīnu, atgādina BBC. Vides aktīvisti toreiz vainoja troksni un spiediena viļņus, ko rada naftas ieguves izpētes dēļ veiktās esksplozijas. Tikmēr Peru Jūras institūts izmeklēšanā noraidīja šādu iespēju, secinot, ka dzīvnieki miruši no dabiskiem iemesliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!