Foto: Reuters/Scanpix

Peru izmeklētāji paziņojuši, ka tiem ir "spēcīgas norādes" par negodīgu likumsargu grupu, kas nelikumīgi nogalinājusi cilvēkus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Izmeklēšanas rezultātā identificēti vismaz 18 policisti, kuri iesaistījušies asiņainajā nodarbē. Starp aizdomās turētajiem ir arī viens policijas ģenerālis, preses konferencē paziņoja sabiedriskās kārtības ministra vietnieks Rubens Vargass.

Izmeklētāji uzskata, ka grupa nogalinājusi vismaz 20 cilvēkus kopš 2012. gada.

Policisti savus upurus uzdevuši par bīstamiem noziedzniekiem, lai saņemtu paaugstinājumu par labu darbu. Slepkavības notikušas vismaz sešās dažādās policijas operācijās galvaspilsētā Limā, ziemeļu pilsētā Čiklajo un divos gadījumos Činča Altā.

Par 11 no 20 nogalinātajiem cilvēkiem nav bijušas nekādas ziņas par viņu saistību ar noziedzību. Likumsargi tiek vainoti par to, ka viltojuši izlūkošanas ziņojumus, lai tie saskanētu ar viņu stāstīto. Viens no aizdomās turētajiem policistiem dienesta laikā apbalvots sešas reizes.

Negodīgo policistu rīcība atgādina Kolumbijā notikušu gadījumu, kad karavīri nogalināja civiliedzīvotājus, lai tos uzdotu par kreisā spārna nemierniekiem un mākslīgi palielinātu "neitralizēto" kaujinieku skaitu, norāda Vargass.

Kolumbijas gadījumā karavīri par sasniegumiem saņēma brīvdienas un citus labumus, līdz gaismā nāca patiesība un izcēlās skandāls. Daudzi no iesaistītajiem saņēma bargus cietumsodus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!