Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova meitai Jeļizavetai, kas šobrīd ir praktikante Eiropas Parlamentā (EP), nav piekļuves konfidenciāliem dokumentiem, pirmdien ziņu aģentūrai AFP apliecināja EP pārstāve.

Francijas eiroparlamentārietis Emeriks Šoprāds iepriekš radio "Brīvā Eiropa" bija apstiprinājis, ka Jeļizaveta Peskova strādā pie viņa praksē.

Peskova Francijā studē tieslietas. Kā praktikante Peskova stažēšanās laikā no 2018.gada novembra līdz 2019.gada aprīlim saņem stipendiju 1000 eiro mēnesī.

EP oficiālā pārstāve norādīja, ka praktikantiem un asistentiem nav piekļuves konfidenciāliem dokumentiem. Kā noprotams no viņas paziņojuma, arī Šoprādam piekļuves šādiem materiāliem nav.

Kā sacīja cits Eiropas Savienības (ES) pārstāvis, EP principā nav slepenu materiālu vai augstas slepenības pakāpes dokumentu.

Šoprāds ir bijušais Francijas Nacionālās frontes līderes Marinas Lepēnas padomnieks. Viņš piedalās EP ārpolitikas komitejas drošības un aizsardzības apakškomisijas darbā.

Šoprāds EP 2014.gadā tika ievēlēts no Nacionālās frontes saraksta, tomēr pēc gada kļuva par neatkarīgu deputātu.

Kārtējās EP vēlēšanas notiks maijā. Amatpersonas Briselē ir nopietni satraukušās par ārējo spēku, pirmkārt jau Krievijas, ietekmi uz vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!