Tuvākajā laikā Krievijas otrās lielākās pilsētas Sanktpēterburgas metro un uz ielām iecerēts uzstādīt nelielas kabīnes, kurās par samaksu varēs lūgt Dievu.
Izmantojot sensorus, apmeklētājam būs jāizvēlas, vai viņš vēlas lūgties kā pareizticīgais, katolis, protestants, musulmanis, budists vai jūdaists. Tad no īpaša saraksta būs jāizvēlas konkrēta lūgšana un jāiemet monētas.

Par papildu samaksu lūgšanu automāts izsniegs pareizticīgajiem sveci, dievmaizīti un svēto ūdeni, jūdaistiem - macu, bet musulmaņiem - vienreiz lietojamo lūgšanu paklājiņu no viegli pārstrādājama materiāla.

Projekta iniciatori ir vietējie uzņēmēji, kas sola, ka cenas būšot demokrātiskas. Iecerēts šādas kabīnes uzstādīt katrā Pēterburgas mikrorajonā.

Tikmēr Sanktpēterburgas bīskapijas pārstāvis Aleksandrs Budņikovs paziņojis, ka pareizticīgo baznīcai tas nav pieņemami. Viņš norādījis, ka ne baznīcas patriarhs, ne metropolīts šādu iniciatīvu nevarēs atbalstīt.

"Lūgšanu nevar automatizēt. Tas taču nav tas pats, kas pasūtīt kafiju!" sacījis Budņikovs.

Pareizticīgo garīdznieks uzsvēris, ka gadījumā, ja ideju sāks īstenot, Sanktpēterburgas arhibīskapija vērsīsies pie pilsētas gubernatores Valentīnas Matvijenko, lai apturētu "šādu zaimošanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!