Itālijā neizpratni izraisījis pētījums, kurā konstatēts, ka 12% itāliešu ir pilnīgi analfabēti un divas trešdaļas iedzīvotāju neprot pienācīgi lasīt vai rakstīt.
Pētījums, kuru veica Romas universitāte pēc Nacionālās savienības cīņai pret analfabētismu (UNLA) pasūtījuma, parādīja, ka gandrīz seši miljoni itāliešu neprot lasīt, rakstīt vai veikt pamata matemātiskos uzdevumus, bet vēl 36 miljoni jeb 66% iedzīvotāju raksturoti kā "mazizglītoti".

"Šie ir patiesi ļoti satraucoši dati, jo analfabētisms grauj sociālo vienotību," laikrakstam "La Repubblica" pavēstīja arodbiedrību pārstāvis Lučio Saltīni.

Pētījums parādīja, ka analfabētisma līmenis ir zemāks Itālijas bagātajos ziemeļu reģionos un augstāks nabadzīgajos dienvidos, kur deviņos reģionos analfabētu līmenis pārsniedz astoņu procentus no iedzīvotāju skaita. Šādu līmeni kā "trauksmes robežu" noteikusi Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD).

Komentējot datus, bijušais izglītības ministrs Tullio de Mauro aicināja valdību piešķirt vairāk līdzekļu skolām, bibliotēkām un pieaugušo izglītošanas centriem.

Pētījuma rezultāti atbilst nesen izplatītajiem OECD datiem, ka Eiropas ceturtā lielākā ekonomika izglītības jomā atrodas pēdējās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!