Vairāk nekā puse igauņu domā, ka masu nekārtības, kas sakarā ar Bronzas karavīra pārvietošanu notika šī gada aprīlī, varētu atkārtoties, liecina Tallinā publiskotais pētījums "Starpnacionālo attiecību un integrācijas perspektīvas Igaunijā".
Sociologu veiktajā aptaujā tika noskaidrots - 58% igauņu un 38% citu tautību Igaunijas iedzīvotāju domā, ka aprīļa notikumi varētu atkārtoties tuvākajā laikā. Tallinā par nekārtību atkārtošanos bažas ir 65% igauņu un 36% cittautiešu.

Tomēr 43% igauņu uzskata, ka viņu attiecības ar Igaunijā dzīvojošajiem krieviem pēc aprīļa notikumiem palikušas tādas pašas kā iepriekš. 37% domā, ka attiecības ir pasliktinājušās, bet 2%, - ka uzlabojušās.

55% cittautiešu uzskata, ka igauņu attiecības ar Igaunijas krievvalodīgajiem ir pasliktinājušās, 34% uzskata, ka attiecības palikušas tādas pašas kā agrāk, bet 3% domā, ka attiecības ir uzlabojušās.

85% igauņu paziņojuši, ka pēc aprīļa notikumiem nav novērojuši nevienu konfliktu, kuram būtu iemesls tautība, tāpat atbildējuši 73% cittautiešu.

11% igauņu un 23% cittautiešu paziņojuši, ka viņiem pēc aprīļa notikumiem ir bijis nacionālas dabas konflikts.

Pētījumu pēc Tallinas varas iestāžu pasūtījuma jūlijā veica socioloģisko pētījumu uzņēmums "Saar Poll". Tika aptaujāti 1007 cilvēki; 675 igauņi un 332 citu tautību pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!