Nīderlandes pilsoņi, kuru izcelsme meklējama Marokā, Turcijā, Surinamā un Antiļu salās, pastrādā trīs reizes vairāk noziegumu nekā vietējie nīderlandieši, ceturtdien paziņoja valsts statistikas birojs, piebilstot, ka imigrantu stāvoklis joprojām esot neapmierinošs.
Starp vietējiem nīderlandiešiem noziegumu pastrādāšanā iesaistās tikai 1,2%, kamēr to pilsoņu vidū, kuru izcelsme nav kādā no rietumvalstīm, šis rādītājs ir 3,5%, liecina centrālā statistikas biroja (CBS) ziņojums.

Vīriešu vidū noziedzības rādītāji ir augstāki - attiecīgi 2,1% un 5,9%.

"Noziedzība starp nerietumnieciskas imigrantu izcelsmes vīriešiem ir trīs reizes augstāka nekā starp rietumu imigrantu izcelsmes [vīriešiem] un vietējiem nīderlandiešiem," teikts Hāgā publicētajā ziņojumā.

Vienlaikus ziņojumā norādīts, ka, lai gan pastāvošā nevienlīdzība samazinās, nerietumnieciskās izcelsmes pilsoņi joprojām sastopas ar lielākām grūtībām iegūt izglītību un atrast darbu.

"Nerietumnieciskas imigrācijas izcelsmes Nīderlandes pilsoņi atpaliek (..) vairākās sociālās un ekonomikas jomās," teikts ziņojumā. "Nerietumniecisko imigrantu un viņu pēcnācēju situācija joprojām ir nedroša."

Vairums no nerietumnieciskās izcelsmes Nīderlandes pilsoņiem ir pirmās vai otrās paaudzes ieceļotāji no Turcijas, Surinamas, Marokas un Antiļu salām. Starp 16,4 miljoniem nīderlandiešu viņu ir 1,8 miljoni.

Saņēmusi ziņojuma eksemplāru, integrācijas ministre Ella Fogelāra atzina, ka "auksti, skaidri fakti ir ļoti vēlami šajā karsto debašu laikā par integrāciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!