Zviedrija, Dānija un Norvēģija ir vispiemērotākās valstis mātēm, savukārt vissliktākie apstākļi sievietēm ar bērniem ir tādās nabadzīgas Āfrikas valstis kā Nigēra un Etiopija, liecina otrdien publicēti pētījuma dati.
"Mātes indekss", ko katru gadu izstrādā organizācija "Save the Children" ("Glābiet bērnus"), salīdzina māšu un bērnu labklājības līmeni 117 valstīs, no kurām 43 vai nu notiek, vai ir nesen beidzies bruņots konflikts.

Par piecām vislabvēlīgākajām valstīm, kur audzināt bērnus, atzītas Zviedrija, Dānija, Norvēģija, Šveice un Somija. Pirmajā desmitniekā vēl minēta Kanāda, Nīderlande, Austrālija, Austrija un Lielbritānija. Savienotās Valstis "Mātes indeksā" ieņem 11. vietu.

Savukārt kā bērnu audzināšanai visnelabvēlīgākās sarakstā minētas nabadzīgās valstis Nigēra, Burkina Faso, Etiopija, Gvineja-Bisava, Angola, Čada, Mali, Jemena, Sjerraleone un Gvineja.

"Atsevišķos Āfrikas reģionos dzemdībās vai grūtniecības laikā nomirst septītā daļa topošo māmiņu, salīdzinājumam Zviedrijā iet bojā tikai viena no 6000," teica "Save the Children" reproduktīvās veselības konsultante Mērija Beta Pauersa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!