Trūcīgajai Ziemeļkorejai, visticamāk, draud bads pēc šogad notikušajiem postošajiem plūdiem, kas iznīcināja ražu un lauksaimniecības zemi, ceturtdien pavēstīja Dienvidkorejas institūts.
"Ziemeļkorejas pārtikas krājumi ir gandrīz izsīkuši, tāpēc, ja netiks sperti ārkārtas soļi piegāžu stabilizēšanai, ir iespējams, ka nākamgad situācija būs tāda pati kā 90.gadu beigās," teikts Korejas Lauku ekonomikas institūta (KREI) pētījumā.

90. gadu beigu bads, ko izraisīja plūdi, sausums un neprasmīgā darbība lauksaimniecības nozarē, pēc dažām aplēsēm, nogalināja līdz 10% no Ziemeļkorejas 22 miljoniem iedzīvotāju.

KREI pētījumā teikts, ka Ziemeļkorejai pietrūks 1,4 miljonu tonnu pārtikas iedzīvotāju pabarošanai un lauksaimniecības nozarei nodarītie zaudējumi pārsniedz 275 miljonus dolāru (136,4 miljonus latu).

Ziemeļkoreja paziņojusi, ka augusta plūdi bijuši vieni no postošākajiem, kādus valsts pieredzējusi. Plūdos gāja bojā vismaz 600 cilvēki, vairāk nekā 300 000 palika bez pajumtes, tika sagrauti tūkstošiem māju un nopostīti vairāk nekā 11% lauksaimniecības zemju.

Ziemeļkoreja, kas cieš no hroniska pārtikas trūkuma, parasti balstās uz kaimiņu Dienvidkorejas un Ķīnas doto pārtiku, lai likvidētu deficītu, kā arī saņem palīdzību no starptautiskajām aģentūrām, tādām kā ANO Pasaules pārtikas programma (WFP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!