Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijā opozicionāra Alekseja Navaļnija vadītā "Korupcijas apkarošanas fonda" pētījumu par Kremļa saimnieka Vladimira Putina slepeno īpašumu "Pils Putinam. Stāsts par pašu lielāko kukuli" noskatījušies 26% iedzīvotāju, liecina "Levada centra" aptaujas rezultāti.

Pētījumu par miljardu eiro vērtu villu Gelendžikā, ko apsargā Federālais apsardzes dienests (FSO) un Federālais drošības dienests (FDD), Navaļnija vadītais fonds publicēja 19. janvārī. 9. februārī no rīta "YouTube"platformā video savācis 110,7 miljonus skatījumu.

Pats Putins apgalvoja, ka šis objekts nekad nav piederējis viņam vai viņa radiniekiem. Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka pils pieder uzņēmējiem. Vēlāk Putinam tuvais miljardieris Arkādijs Rotenbergs apgalvoja, ka pils pieder viņam.

"Levada centra" aptaujā noskaidrots, ka bez tiem 26%, kuri noskatījušies gandrīz divas stundas garo filmu, vēl 10% aptaujāto zina par tās saturu. Vēl 32% respondentu ir dzirdējuši par pētījumu, taču nezina sīkākas nianses. 31% aptaujāto par pētījumu neko nebija dzirdējuši.

Visbiežāk filmu skatījušies jauni cilvēki – 37% vecumā no 18 līdz 24 gadiem. Visretāk – 23% – 55 gadi un vecāki.

Aptuveni trešdaļa (33%) no tiem, kas filmu redzējuši, uzskata, ka tajā stāstītais neatbilst patiesībai. Savukārt 38% atzinuši, ka fakti izskatās patiesi, taču ir sarežģīti pārbaudīt apsūdzību uzticamību. 17% ir pilnībā pārliecināti par materiāla patiesumu.

Starp 18-24 gadus veciem respondentiem 59% uzskata, ka filmā paustā informācija izskatās pēc patiesības, bet 23% ir pārliecināti par tās patiesumu. Savukārt 55 gadu un vecāku respondentu grupā 49% uzskata, ka filmā rādītais nav patiesība.

Gandrīz trešdaļa aptaujāto (29%) uzskata, ka Vladimirs Putins nekad nav ļaunprātīgi izmantojis savu amatu. Vēl 24% uzskata, ka, pat ja šīs apsūdzības ir patiesas, Putina laikā dzīve valstī ir kļuvusi labāka.

17% domā, ka Putins noteikti ir vainojams pārkāpumos, bet 25% – , ka viņš ir vainīgs tādā pašā mērā kā citi augsta ranga ierēdņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!