NATO bruņotie spēki Afganistānā jau ir izrādījuši atbalstu prezidenta Hamida Karzai aizsāktajam izlīguma procesam, garantējot, ka talibu līderi var droši ierasties uz sarunām Kabulā, piektdien apliecināja Afganistānā dislocēto ASV un NATO bruņoto spēku komandieris ģenerālis Deivids Petreuss.

ASV un Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) karavīri sekmējuši to, ka nemiernieku komandieri var nokļūt Kabulā, sacīja ģenerālis.

"Šajā sakarībā tiek īstenotas zināmas iniciatīvas, kas joprojām turpinās," apliecināja Petreuss. "Un tiešām, zināmos aspektos mēs to atbalstām, ņemot vērā, ka augsta ranga talibu komandieriem tas nebūt nebūtu vieglākais uzdevums - iekļūt Afganistānā un mērot ceļu uz Kabulu, ja ISAF (..) neļautu tam notikt."

"Vairāki augsta ranga talibu līderi kontaktējušies ar Afganistānas valdību visaugstākajā līmenī un dažos gadījumos kontaktējušies ar citām valstīm, kas ir iesaistītas Afganistānā," sacīja komandieris.

Jau ziņots, ka, īstenojot Karzai iniciatīvu, Afganistānā izveidota Augstā Miera padome, kuras uzdevums ir risināt sarunas ar talibiem un pārliecināt nemierniekus, lai viņi pārtrauc karot pret Rietumu atbalstīto Kabulas valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!