Foto: stock.xchng
Ziemeļkorejas varas iestādes paziņojušas, ka turpinās sadarbību ar ASV kodolatbruņošanās jautājumā, piektdien vēsta BBC.

Valsts Ārlietu ministrijas paziņojumā teikts, ka Ziemeļkoreja centīsies "mazināt pozīciju atšķirības starp abām valstīm".

Paziņojums izskan pēc ASV speciālā sūtņa Ziemeļkorejas jautājumos Stīvena Bosuorta trīs dienu vizītes Phenjanā un ir pirmā oficiālā reakcija uz notikušajām sarunām.

"Abām pusēm izdevies padziļināt savstarpējo sapratni, samazināt atšķirības uzskatos un atrast kopīgu augsni. Panākta vienošanās par nepieciešamību atjaunot sešpusējās sarunas," teikts Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Kā ziņots, Phenjana par izstāšanos no sešpusējām sarunām, kurās piedalās arī Krievija, ASV, Japāna, Dienvidkoreja un Ķīna, paziņojusi šī gada aprīlī. Šis solis kļuvis par atbildi ANO Drošības padomes paziņojumam, kurā nosodīta Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes palaišana.

Vēlāk Phenjana paziņojusi, ka risinās sarunas ar ASV tikai divpusējā formātā. Vašingtona savukārt norādījusi, ka šādas sarunas iespējamas tikai sešpusējo sarunu ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!