Kāda picērija Dānijā atteikusies apkalpot klientus no Francijas un Vācijas, protestējot pret šo valstu nostāju Irākas jautājumā.
Āge Bjerre, kuram Fēnas salā pieder picērija "Aage's Pizza", teica, ka viņam apnikusi francūžu un vāciešu attieksme pret Savienotajām Valstīm.

Pie picērijas durvīm Bjerre pielicis divus zīmējumus - vienu sarkanā, dzeltenā un melnā krāsā izkrāsotu cilvēka siluetu, kas simbolizē Vāciju, un vēl vienu sarkanbaltzilu siluetu, kas apzīmē Franciju.

Abi silueti izteiksmīgi nosvītroti. Picērijas saimnieks paziņojis, ka vācieši tikšot ielaisti viņa uzņēmumā, ja viņu valsts pievienosies karam pret Irāku, bet francūžus viņš nekad vairs nelaidīšot pār picērijas slieksni.

Āge teica: "Ja Savienotās Valstis nebūtu Eiropai palīdzējušas sakaut Vāciju, tad tagad te pie visām sienām karātos Ādolfa Hitlera fotogrāfijas."

Vācu un franču klientu neapkalpošana gan vēl nav ietekmējusi picērijas biznesu, jo īstā tūristu sezona Dānijā sākas tikai pēc Lieldienām un kulmināciju sasniedz vasarā. "Es rīkojos tā, kā liek mana sirdsapziņa," uzsvēra picērijas īpašnieks.

"Francūžiem ieeja picērijā ir liegta uz visiem laikiem. Viņu attieksme pret Savienotajām Valstīm nekad nemainīsies," apgalvo Bjerre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!