Foto: AFP/Scanpix

Pie Albānijas robežas ir sapulcējies liels skaits sīriešu bēgļu, lai iekļūtu šajā valstī no Grieķijas, ceturtdien paziņoja Albānijas integrācijas ministre Klajda Ģoša.

Ministre sacīja, ka šī migrantu koncentrēšanās ir atbilde uz Maķedonijas lēmumu neielaist no Grieķijas afgāņu migrantus un noteikt stingrākas pārbaudes sīriešiem un irākiešiem.

"Es tiku informēta, ka liels skaits sīriešu gaida, lai iekļūtu Albānijā," teica Ģoša, kas gan neminēja konkrētu skaitu.

Lai gan robeža ir Grieķiju ir gan Albānijai, gan Maķedonijai, Albānija līdz šim nebija starp galvenajām tranzītvalstīm migrantu maršrutā no Grieķijas uz Eiropas ziemeļiem un rietumiem.

Pēc tam, kad vairākas valstis šajā maršrutā pilnīgi vai daļēji slēdza savas robežas, migranti sāk meklēt jaunus ceļus uz Eiropas ziemeļiem un rietumiem.

Kopš pērnā jūlija Albānijas policija ir apturējusi vairākus simtus migrantu uz Grieķijas robežas, neļaujot viņiem to šķērsot.

Policija ceturtdien paziņoja, ka ir raidījusi atpakaļ apmēram 10 Pakistānas pilsoņus, kas mēģināja nelegāli ierasties Albānijā.

Saskaņā ar vietējo mediju ziņām Albānijas varas iestādes ir izstrādājušas plānus izveidot uzņemšanas centrus 10 tūkstošiem sīriešu migrantu Korčas un Ģirokastras pilsētās, kuras atrodas valsts dienvidos Grieķijas robežas tuvumā.

Tā kā Albānija var kļūt par jaunu valsti Eiropas lielākajā migrācijas krīzē kopš Otrā pasaules kara, Ģoša uzsvēra, ka ir svarīga "cieša sadarbība ar visām kaimiņvalstīm, ar Grieķiju un citām ES dalībvalstīm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!