Vairāki tūkstoši demonstrantu, kas sestdien Hāgā pulcējās pie ēkas, kur dažādu valstu ministri piedalās klimata pārmaiņu problēmām veltītā konferencē, uzcēluši smilšu barikādes.
Protesta akciju rīko vides aizsardzības grupa "Zemes draugi". Pie konferenču centra kaudzēs samesti ar smiltīm pildīti maisi, bloķējot ielu, kas ved uz konferences ēku.

Organizācija "Zemes draugi" šīs smilšu barikādes izveidojusi, paužot solidaritāti ar valstīm, kuras globālās klimatiskās pārmaiņas apdraud visvairāk, īpaši tās valstis, kas nākotnē var ciest no jūras līmeņa paaugstināšanās.

Pēc policijas aplēsēm, demonstrācijā piedalījās aptuveni 3500 cilvēku, savukārt akcijas organizētāji apgalvo, ka piedalījušies 4000 līdz 5000 cilvēku.

Organizācijas "Zemes draugi" prezidents Rikardo Navarro norādīja, ka arī konferenču centrs Hāgā atrodas zem jūras līmeņa.

Pirmdien konferencē plāno ierasties Francijas prezidents Žaks Širaks, lai aicinātu starptautisko sabiedrību, īpaši ASV, īstenot Kioto panākto vienošanos par siltumnīcas efektu izraisošo gāzu izplūdes samazināšanu.

Širaks jau nosodījis "ārkārtīgo egoismu, ko demonstrē vairākas lielvalstis, īpaši ASV, kas dod priekšroku politikai, kura ļauj virzīties uz sabrukumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!