Foto: PantherMedia/Scanpix
Prāmis ar aptuveni 100 cilvēkiem uz klāja piektdien nogrimis Meghnas upē pie Bangladešas galvaspilsētas Dakas, desmitiem cilvēku ir pazuduši, vēsta raidsabiedrība BBC.

Prāmis bija ceļā no Dakas uz Čāndpuras rajonu un nogrima aptuveni 30 kilometru attālumā no galvaspilsētas. "Līdz šim mēs esam noskaidrojuši, ka prāmis veda aptuveni 100 cilvēku, ir bažas par maksimums 40 pazudušajiem," aģentūrai AFP pastāstīja vietējās policijas priekšnieks Džahangirs Hosains.

Amatpersonas norāda, ka atļautais prāmja pārvadājamo pasažieru daudzums nebija pārsniegts. Vietējie mediji ziņo, ka pasažieru transports saskrējās ar citu kuģi, kurš vedis smiltis. Desmitiem cilvēku esot izglābti vai paši aizpeldējuši līdz krastam.

Jau vēstīts, ka Bangladeša ir valsts ar plaši sazarotu upju tīklu un ūdensceļiem tūkstošiem kilometru kopgarumā. Upju prāmji valsts transporta sistēmā ieņem nozīmīgu vietu, bet nelaimes gadījumu skaita ziņā Bangladešas rādītāji ir vieni no augstākajiem pasaulē.

Kā uzskata eksperti, tas skaidrojams gan ar nepietiekami stingriem kuģošanas noteikumiem un pienācīgas kontroles trūkumu, gan to, ka prāmji parasti uzņem daudz vairāk pasažieru, nekā paredzēts.

Pagājušā gada martā platajā un straujajā Meghnas upē gāja bojā vairāk nekā 112 cilvēki, kad pasažieru pilns prāmis saskrējās ar naftas tankkuģi, atgādina BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!