Foto: AFP/Scanpix

Tirēnu jūrā pie 2012. gadā avarējušā kruīzu kuģa "Costa Concordia" vraka atrastas neidentificētas mirstīgās atliekas. Tas notiek nedēļu pēc tam, kad varas iestādes jau ziņoja par neidentificēta cilvēka ķermeņa atrašanu pie nesen vertikāli nostādītā kuģa, vēsta raidsabiedrība BBC.

“Ir atrastas arī citas atliekas un pašlaik nosūtītas DNS analīžu veikšanai,” trešdien paziņoja Itālijas Civilās aizsardzības aģentūras vadītājs Franko Gabrieli. Tiek uzskatīts, ka šīs un pirms nedēļas atrastās varētu būt vēl neatrasto katastrofas upuru mirstīgās atliekas.

2012.gada 13.janvāra vakarā "Costa Concordia" uzskrēja zemūdens klintij pie Džiljo salas Toskānā. Avārijas brīdī uz kuģa atradās 4229 cilvēki. Dzīvību zaudēja 32 cilvēki, no tiem divi joprojām nav atrasti.

Uz klints guļošo kuģi vērienīgā operācijā naktī no 16. uz 17. septembri izdevās nostādīt vertikāli. Nākamajā nedēļā ūdenslīdēji pie vraka atrada cilvēka mirstīgās atliekas, kas varētu piederēt kādam no diviem līdz šim neatrastajiem katastrofas upuriem.

Tika pieļauts, ka divi pazudušie varētu atrasties starp kuģa vraku un klinti.

Tikmēr Itālijā turpinās par cilvēku nogalināšanu apsūdzētā kuģa kapteiņa Frančesko Sketino tiesas prāva.

Par to, kā izskatījās nogrimušā kuģa zemūdens daļā, var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!