Foto: Kadrs no video

Svētdien Donbasā pie Debaļceves kritis Ukrainas pusē karojošā Džohara Dudajeva vārdā nosauktā čečenu bataljona komandieris Isa Munajevs, pirmdien ziņo Ukrainas mediji.

Bataljona paziņojumā teikts, ka Munajevs kritis no separātistu artilērijas uguns, piesedzot Ukrainas vienību atkāpšanās laikā.

Tiek norādīts, ka kauju laikā viņa bataljonā neesot kritis neviens kaujinieks. Pēc bataljona karavīru teiktā, Munajevs plānojis lūgt Ukrainas pilsonību prezidentam Petro Porošenko. Karavīri pauduši vēlmi, lai Munajevs tiktu apbalvots ar Brīvības ordeni, kas ir augstākais iespējamais apbalvojums ārvalstniekiem Ukrainā.

Raidsabiedrība BBC atzīmē, ka Munajevs karojis abos Čečenijas karos pret Krieviju. Pagājušā gadā viņš ieradies no Dānijas un izveidojis "Džohara Dudajeva starptautisku brīvprātīgo bataljonu", kas karoja Ukrainas spēku sastāvā pret prokrieviskajiem separātistiem.

Iepriekš par Munajeva bojāeju ziņoja "Donbass" bataljona komandieris Semjons Semenčenko. Viņš atklājis, ka Munajevs kopā ar savu bataljonu ieradies Debaļcevē papildspēku statusā.

Munajeva vietā par apakšvienības komandieri iecelts Adams Osmajevs. BBC norāda, ka 2012.gadā Osmajevs Odesā ticis arestēts aizdomās par teroraktu gatavošanu Krievijā. Kaimiņvalstī viņu apsūdz vairākos likuma pārkāpumos, tostarp mēģinājumos apdraudēt valsts vadītāja, Vladimira Putina, dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!