Pasažieru prāmis apgāzies un nogrimis pie Sulavesi salas Indonēzijā, un šajā incidentā dzīvības zaudējuši vismaz 30 cilvēki, raksta BBC.
Prāmis "Acita III" nogrima ceturtdienas naktī aptuveni 500 metru attālumā no dienvidaustrumu pilsētas Baubau. Desmitiem cilvēku izglābti, jo vietējie iedzīvotāji izdzirdēja kliedzienus un devās palīgā nelaimē nonākušajiem. Glābšanas vienības joprojām pārmeklē notikuma vietu, meklējot izdzīvojušos.

Nelaimes gadījuma iemesls pagaidām nav noskaidrots, bet vietējās amatpersonas norāda, ka prāmis bijis pārpildīts. Glābēji norāda, ka kuģis varēja būt apgāzies, kad, tuvojoties krastam, pārāk daudz cilvēku bija sakāpuši uz augšējā klāja, lai būtu mobilo sakaru pārklājuma zonā un varētu veikt zvanus.

Vairāki avoti ziņo, ka koka kuģis drīkstējis uzņemt ne vairāk kā 30 pasažierus, pašlaik zināms par 30 bojā gājušiem un 125 izglābtiem cilvēkiem. Indonēzijā pašlaik ir brīvdienu sezona, un miljoniem cilvēku dodas ceļojumos, tādēļ prāmju īpašnieki, lai gūtu lielāku peļņu, nereti pārkāpj drošības noteikumus.

Februārī, izceļoties ugunsgrēkam uz ļaužu pārpildīta prāmja, dzīvības zaudēja vairāk nekā 40 cilvēki; decembrī, prāmim vētras laikā nogrimstot pie Javas salas, gāja bojā vismaz 400 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!