Pie Sīrijas kurdu pilsētas Kobanes piektdien turpinās smagas sadursmes starp kurdu spēkiem un teroristu grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekiem, kas aplenkuši šo pierobežas pilsētu, ziņo aģentūras AFP žurnālists.

Neskatoties uz ASV gaisa uzlidojumiem, džihādisti tagad atrodas vairs tikai pāris kilometrus no Ain el Arābas, ko kurdi dēvē par Kobani. Pilsēta atrodas netālu no Sīrijas robežas ar Turciju.

AFP žurnālists no Turcijas robežas puses ziņoja, ka dzirdams spēcīgs apšaudes troksnis un virs pilsētas redzami biezi dūmi.

Kurdu kaujinieki ir kritiski noskaņoti pret Ankaras politiku "Islāma valsts" jautājumā. Viņi pārmet valdībai acu pievēršanu attiecībā uz džihādistu grupējumu un atteikšanos atļaut kurdu spēkiem šķērsot Turcijas robežu, lai Sīrijā cīnītos pret "Islāma valsti".

"Pasaules acu priekšā tiek pastrādāts slaktiņš. Pasaule klusē, kad kurdi tiek noslepkavoti," norādīja kāds Turcijas kurds, kurš ieradies tuvējās robežpunktā, lai apliecinātu savu solidaritāti kurdu kaujiniekiem Kobanē.

"Islāma valsts" kaujinieki 16.septembrī sāka masīvu uzbrukumu Kobanei, pamudinot vairāk nekā 160 000 kurdu doties bēgļu gaitās uz Turciju.

Baidoties no uzbrukuma, pilsētu un tuvējos ciematus pametuši aptuveni 90% iedzīvotāju, ziņo Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Turcijas parlaments ceturtdien pilnvaroja valdību bruņoto spēku izmantošanai, lai Sīrijā un Irākā vērstos pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts".



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!