Foto: Reuters/Scanpix
Maskavā pie Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes ēkas otrdienas rītā policija aizturēja vairākus desmitus nesankcionētas protesta akcijas dalībnieku, tostarp Krievijas apvienotās demokrātiskās partijas "Jabloko" priekšsēdētāju Sergeju Mitrohinu, paziņoja Iekšlietu ministrija.

"Par nesankcionēta pasākuma organizēšanu pie Valsts domes ēkas ir aizturēti ap 20 cilvēku, ieskaitot pilsoni Mitrohinu," sacīja Iekšlietu ministrijas Maskavas galvenās pārvaldes preses dienesta darbinieks.

Viens no aizturētajiem, kustības "Solidaritāte" aktīvists Sergejs Davidis pa mobilo telefonu pavēstīja aģentūrai "Interfax", ka ir aizturēti 35 vai 36 cilvēki par piketa rīkošanu. Starp aizturētajiem ir partijas "Jabloko", kustības "Solidaritāte" un bezpartejiski aktīvisti, kā arī nereģistrētās opozīcijas partijas "Cita Krievija" aktīvists Jevgeņijs Popovs.

Aizturētos paredzēts nogādāt policijas nodaļā, kur tiks lemts par viņu saukšanu pie administratīvās atbildības.

Pikets tika rīkots pret likumu, kas paredz pastiprināt sodu par pārkāpumiem mītiņos. Valsts dome otrdien var pieņemt šo likumu otrajā un trešajā lasījumā.

Likumu iniciēja deputātu grupa no partijas "Vienotā Krievija". Pret tā paredzēto soda pastiprināšanu iebilst trīs Valsts domes frakcijas - Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas, partijas "Taisnīga Krievija" un Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas frakcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!