Foto: Kadri no video

Naktī uz trešdienu, iespējams, pēc drona uzbrukuma aizdegusies naftas produktu krātuve Volnas ciematā netālu no Tamaņas Krimas tilta Krievijas pusē, atsaucoties uz Krievijas medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Krievijas mediji ziņo, ka deg naftas rezervuārs un ugunsgrēka platība sasniegusi 1,2 tūkstošus kvadrātmetru. Cietušo, bojāgājušo un draudu ciema iedzīvotājiem nav, apgalvo varasiestādes.

"Telegram" kanāls "Baza" ziņo, ka naktī pirms ugunsgrēka vietējie iedzīvotāji dzirdējuši sprādzienu un, domājams, noticis dronu uzbrukums. Šai versijai līdz šim gan nav bijis oficiāla apstiprinājuma.

Atgādinām, ka sestdien ugunsgrēks izcēlās degvielas krātuvē Sevastopolē. Anektētās Krimas varasiestādes ziņoja, ka noticis dronu uzbrukums, un vienu no diviem droniem izdevies notriekt.

Vienlaikus trešdien no rīta Krievijas "Telegram" kanāli ziņo, ka aizvadītajā naktī dronu uzbrukums noticis Krievijas Brjanskas apgabala Sešča. Kā apgalvo avoti, divi no pieciem droniem tikuši līdz militārajam lidlaukam, kā rezultātā bojāta lidmašīna An-124 "Ruslan".

Jāpiebilst, ka 3. aprīlī Ukrainas Gaisas spēku preses pārstāvis Jurijs Ignats informēja, ka no Seščas lidlauka krievi bieži palaiž kamikadzes dronus pret Ukrainu.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!