Lielbritānijas policija saskaņā ar pretterorisma likumiem netālu no Līdsas-Bredfordas lidostas Ziemeļanglijā arestējusi divus vīriešus, kuri atradās aizdomīgi tuvu lidostas perimetra nožogojumam, piektdien informēja policija.
25 un 26 gadus vecie vīrieši arestēti ceturtdienas vakarā.

Lielbritānijā šonedēļ tiek veikti pastiprināti drošības pasākumi, jo pastāv bažas, ka valsti draud teroristu grupējuma "Al Qaeda" uzbrukums.

Drošības apsvērumu dēļ Lielbritānijas noslogotāko starptautisko lidostu Hītrovu jau četras dienas pastiprināti apsargā policija un armijas kareivji.

Drošībnieki pārmeklē rajonus, virs kuriem atrodas aviācijas trases, lai novērstu tādus uzbrukumus kā pērnā gada novembrī Kenijā, kad uz Izraēlas lidmašīnu, kas pacēlās gaisā Mombasas lidostā, ekstrēmisti raidīja raķeti.

Kopš papildu drošības pasākumu ieviešanas Lielbritānijas lidostās ir aizturēti septiņi cilvēki, bet ziņu avoti policijā norāda, ka tikai viens no šiem arestiem, proti, Venecuēlas pilsoņa aizturēšana ceturtdien Gatvikas lidostā ar granātu bagāžā varētu būt nozīmīgs. Venecuēlieša arests izraisīja satiksmes haosu Lielbritānijas otrā lielākajā lidostā.

Savukārt Stanstedas lidostā, kas atrodas uz ziemeļaustrumiem no Londonas, policija īslaicīgi slēdza galveno ceļu uz pasažieru terminālu. Policija informēja, ka tas bijis "pagaidu pasākumus regulārās apsardzes ietvaros".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!