Foto: Reuters/Scanpix

Pie Lielbritānijas gaisa telpas robežām lidojošas Krievijas militārās lidmašīnas trešdien "radījuši traucējumus civilajai aviācijai", atsaucoties uz Lielbritānijas Ārlietu ministriju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Krievijas lidmašīnas Lielbritānijas gaisa telpu nepārkāpa, bet to manevri norāda uz pieaugošo tendenci Krievijas operācijām ārpus savas ierastās teritorijas, teikts ministrijas paziņojumā.

Lidaparātus, kamēr vien tie atradās "Lielbritānijas interešu zonā", pavadīja Karalisko gaisa spēku iznīcinātāji, papildina amatpersonas.

Saistībā ar incidentu ir izsaukts Krievijas vēstnieks Lielbritānijā, informē BBC.

Incidentā iesaistīti divi Krievijas bumbvedēji, kas lidojuši "tieši apkārt britu salām", skaidro BBC aizsardzības korespondents Džonatans Bale. Lidaparāti atradušies 25 jūdzes no Lielbritānijas, to lidojuma plāns nav bijis zināms, transponderi izslēgti un piloti nav atsaukušies gaisa satiksmes kontroles dienestam.

Vēstīts, ka pagājušā gadā ievērojami pieaudzis Krievijas militāro lidmašīnu lidojumu skaits virs Baltijas jūras un NATO valstu robežu tuvumā. NATO simtiem reižu pacēlusi gaisā iznīcinātājus, lai pārtvertu un pavadītu Krievijas gaisa kuģus.

Krievijas militārā aktivitāte un spriedze attiecībās ar Rietumiem un NATO pieaugusi kopš militārā konflikta sākšanās Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!