Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas okupētās Luhanskas pilsētas apkārtnē vietējie iedzīvotāji ir atraduši jaunu masu kapu ar 42 apbedījumiem, kur var būt aprakti Krievijas privātā algotņu grupējuma "Vagner" dalībnieki, ziņoja britu raidsabiedrības BBC krievu dienests.

Masu kaps tika atrasts februāra sākumā pie Kirovkas ciemata. Ciemata iedzīvotāji pastāstīja, ka šīs kapavietas neviens neapmeklē un viņi nav pazinuši nevienu no tur apbedītajiem.

BBC krievu dienests sameklēja atklātos avotos ziņas par 37 vīriešiem, kuru dati sakrīt ar kapu plāksnēs minētajiem.

"35 no viņiem bija Krievijas pilsoņi, viens bija Baltkrievijas pilsonis, un vēl viens bija dzimis Uzbekistānā. Krievijas tiesu vietnēs ir publicēti tiesu spriedumi pret 20 cilvēkiem, kas ir Luhanskā apbedīto vārda brāļi. Viņiem visiem tagad būtu vajadzējis izciest sodu ieslodzījuma vietās," atzīmēja BBC kdievu dienests.

Vairumam pie Luhanskas apbedīto vīriešu vārda brāļu ir lapas sociālajos tīklos. "Spriežot pēc publikācijām, tikai viens no viņiem bija bārenis, vēl daži lielāko mūža daļu pavadījuši ieslodzījumā un, iespējams, viņiem nebija tuvu cilvēku ārpus kolonijām. Lielākā daļa tomēr pastāvīgi kontaktējās ar radiem un draugiem," piebilda žurnālisti.

Pie Luhanskas atrastais masu kaps ir jau trešā atrastā apbedījumu vieta, kur aprakti desmitiem cietumnieku, kas "Vagner" sastāvā bija karojuši pret Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!