Otrdien agri no rīta pie Irākas izglītības ministrijas sprāgusi mašīnā ievietota bumba, un šajā eksplozijā cietuši vairāki cilvēki, ziņo ārvalstu prese.
Arī svētdien un pirmdien Irākā notika vairāki teroristu uzbrukumi, tika atklāta uguns uz divām augstām Irākas valdības amatpersonām un nolaupīti seši cilvēki – četri irākieši, amerikānis un šrilankietis. Neilgi pēc tam brīvībā tika palaisti divi no nolaupītajiem irākiešiem.

Pēc šiem uzbrukumiem ASV vēstniecības pārstāvis ziņoja, ka nolaupīšanas laikā nogalināts viens no uzbrucējiem un kāds miesassargs.

Svētdien ceļmalā novietotas bumbas sprādzienā gāja bojā viens, bet ievainoti tika četri ASV karavīri, informē CNN.

Pirmdien bruņoti vīrieši atklāja uguni uz policijas kontrolposteni Bagdādes nomalē, par cietušajiem ziņu nav. Neilgi pēc tam mašīnas sprādzienā gāja bojā divi policisti, un amatpersonas uzskata, ka mašīna bija sprāgusi pāragri, jo uz ielas atradās tikai minētie divi cilvēki.

Nav pienākusi informācija par bojā gājušajiem divu stundu ilgajā apšaudē starp policiju un nemierniekiem, kas notika Bagdādē, Haifas ielas rajonā. Apšaude notika neilgi pēc tam, kad šī rajona mājas pārmeklēja Irākas un ASV bruņotie spēki un policija. Reida laikā tika sagūstīti vairāki nemiernieki un atrasts nenoskaidrots skaits mīnmetēju un granātu.

Pirmdienas pēcpusdienā ASV gaisa spēki uzspridzināja kaujinieku slepenu ieroču noliktavu Falludžas dienvidaustrumu daļā.

ASV un Irākas spēki 18 mēnešu laikā, kamēr Irākā notiek sadursmes, tā arī nav guvuši militāro pārsvaru nemiernieku kontrolētajās teritorijās. Kopš 2003. gada marta Irākā bojā gājis 1 121 ASV pilsonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!