Foto: AFP/Scanpix
Milzīgs mežu ugunsgrēks plosās pie Josemitu Nacionālā parka Kalifornijā, apdraudot tūkstošiem māju un piespiežot bēgt tūristus pašā sezonas karstumā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ugunsgrēks, kurš plosās jau nedēļu, ceturtdien izpleties gandrīz trīs reizes lielākā platībā, aptverot 217 kvadrātkilometrus. Dzēšanā sarežģītos apstākļos ir iesaistīti vairāk nekā 1300 ugunsdzēsēju, taču tie spējuši likvidēt liesmas tikai vienā procentā platības.

Liesmas nav sasniegušas Josemitu Nacionālo parku, bet ugunsgrēka dēļ ir slēgts viens no trim ceļiem, pa kuru var nokļūt parkā, ko vasarās ik dienu apmeklē līdz 15 000 cilvēku.

Līdz šim liesmas ir aprijušas divas mājas un septiņas citas būves, taču amatpersonas brīdina, ka vismaz 2500 citu ēku ir apdraudētas. Apkārtne, kur parasti mudž tūristi, tagad ir tukša, stāsta vietējie iedzīvotāji. Tas ir trieciens viesnīcniekiem un restorānu īpašniekiem.

Ugunsdzēsēju centienus ievērojami apgrūtina stāvie kalni un nelīdzenā zemes virsma, stāsta amatpersonas. Piektdien tiek gaidīta ugunsdzēsēju papildspēku ierašanās.

Nacionālā parka pārstāvji tikmēr norāda, ka pašā parkā dūmu nav un tas darbojas, un cilvēki turpina to apmeklēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!