Pirmdien netālu no Nigērijas krastiem noticis uzbrukums Lietuvas kravas kuģim „Saturnas”, kā rezultātā nolaupīti pieci apkalpes locekļi, ziņo Lietuvas mediji. Pats kuģis nav nolaupīts.

Kompānijai „Limarko laivininkystes” piederošajam kuģim bruņoti laupītāji uzbrukuši naktī no pirmdienas uz otrdienu. Nolaupīti tie ekipāžas locekļi, kas naktī dežūrējuši. Kopumā uz kuģa incidenta brīdī atradās 14 cilvēki. Pats kuģis nav cietis un ir gatavs turpināt ceļu.

Kā norādīja „Limarko laivininkystes” prezidents Vītauts Lignugaris, kuģis arī nav aplaupīts, bet tikai nolaupīti cilvēki. Sīkāk par incidentu pagaidām Lignugaris nevarēja neko teikt, jo informācija ir nepilnīga.

Pēc Lignugara teiktā, kuģis vedis saldētas zivis. Incidenta brīdī kuģis bija noenkurojies, jo no rīta bija plānots zivis izkraut. Visticamāk, ka uzbrucēju mērķis bijis tieši cilvēku nolaupīšana, jo kuģa krava un citas uz kuģa esošas vērtīgas lietas laupītājus nav interesējušas.

Tā ir pirmā reize, kad ir noticis uzbrukums Lietuvas kuģim, taču nav pirmā reize, kad jūras pirāti nolaupa Lietuvas pilsoņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!