Foto: AP/Scanpix

Trešdien vakarā nezināmas personas apšaudījušas divus Ukrainas Nacionālās gvardes helikopterus, kuri patrulēja gaisa telpā ap Doņeckas apgabala Slovjanskas pilsētu, vēsta aģentūra UNIAN.

Apdzīvotās vietas Raialeksandrivkas rajonā nezināmas personas pa helikopteriem atklāja uguni informē Nacionālās gvardes preses centrs.

Incidentā lidaparāti ir guvuši nebūtiskus bojājumus un veiksmīgi piezemējušies. Ekipāžas locekļi nav cietuši, raksta UNIAN.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau ziņoja, ka Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki šomēnes Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Ukrainas, KrievijasEiropas Savienības un ASV sarunās 17.aprīlī Ženēvā tika pieņemts komunikē par situācijas normalizāciju Ukrainā. Tajā iekļauta prasība par visu nelikumīgo grupējumu atbruņošanu un nelikumīgi ieņemto ēku atbrīvošanu. Austrumukrainas separātistu līderi atteikušies šīm prasībām pakļauties, pieprasot, lai vispirms atkāpjas Kijevas valdība.

Otrdien, kad Austrumukrainā tika atrasti divu līdz nāvei nomocītu cilvēku, arī vietējā "Batkivščinas" politiķa, līķi, Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs valsts austrumos licis atsākt pretterorisma operācijas aktīvu īstenošanu.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!