Foto: AFP/Scanpix

Itāļu fotožurnālists Andrea Ročeli nogalināts Ukrainā, Andrejevkas ciematā netālu no Slovjanskas, atsaucoties uz Ukrainas varasiestāžu teikto, apstiprinājusi Itālijas Ārlietu ministrija.

Doņeckas separātistu pārstāvji apgalvo, ka 30 gadus vecais itāļu žurnālists gājis bojā Ukrainas valdības spēku sarīkotas mīnmetēju apšaudes laikā. Tāpat tiek vēstīts, ka kopā ar viņu gājis bojā arī tulks, Krievijas pilsonis Andrejs Mironovs.

Ročeli ģimenes locekļi svētdien ieradīsies Kijevā, lai piedalītos bojāgājušā mirstīgo atlieku atpazīšanā.

Ukrainas varasiestādes apstiprinājušas itāļu fotožurnālista nāvi, taču atzīmējušas, ka pagaidām nav ziņu par viņa tulka likteni.

Tiek vēstīts, ka pretterorisma operācijas Donbasā bijušas naktī un svētdienas rītā. Pagaidām nav zināms bojāgājušo skaits.

Mediji vēsta, ka svētdien no apcietinājuma atbrīvoti 18.maijā kopā ar promaskaviskajiem teroristiem aizturētie Kremļa propagandas kanāla "LifeNews" līdzstrādnieki.

Viņi vispirms no Kijevas nogādāti Groznijā, bet pēc tam - Maskavā, vēsta tīmekļa izdevums "Grani.ru".

"LifeNews" līdzstrādniekus - reportieri Oļegu Sidjakijnu un operatoru Maratu Saičenko - Ukrainas drošības spēki aizturēja Kramatorskas apkaimē. Automašīnā tika atrastas pretgaisa aizsardzības raķetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!