Foto: RIA Novosti/Scanpix
Paštaisīts pirotehnisks izstrādājums svētdien vakarā sprādzis pie Valsts drošības komitejas (VDK) ēkas Baltkrievijas pilsētā Vitebskā, incidentā neviens nav cietis, atsaucoties uz Baltkrievijas speciālo dienestu, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

"Vienpadsmitā novembra vakarā pie VDK pārvaldes ēkas Vitebskas apgabalā notika primitīva, pašizgatavota pirotehniska izstrādājuma sprādziens," aģentūra citē VDK pārstāvi Aleksandru Antonoviču.

Sprādzienā ir bojāti divi ēkas logi, bet cietušo nav, norāda Antonovičs. Saskaņā ar provizorisko informāciju spridzeklis veidots no plastmasas vai kartona caurules, kurā iepildīti 50 – 70 grami pirotehniska maisījuma. Caurule ievietota metāla bundžā bez traumējošiem elementiem. Spridzeklis iedarbināts ar dedzināšanu.

Aizdomās par šī sprādziena sarīkošanu aizturētas trīs personas. Viena no personām iepriekš esot zvanījusi VDK un izteikusi varas orgānam adresētus nekorektus izteikumus. Ir sākta izmeklēšana, stāsta Antonovičs.

Vitebskā 2005. gadā, sprāgstot paštaisītam spridzeklim, cieta aptuveni 50 cilvēku. 2008. gadā līdzīgā sprādzienā Minskā cieta vairāki cilvēki. Savukārt 2011. gadā sprādzienā Minskas metro gāja bojā 15, bet cieta aptuveni 200 cilvēku. Par šo teroraktu ar nāvi 2012. gadā tika sodīti Vitebskas iedzīvotāji Dmitrijs Konovalovs un Vladislavs Kovaļovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!