Foto: AFP/Scanpix

Pie pasaulslavenā Viktorijas ūdenskrituma Zimbabves valdība ieplānojusi celt "Āfrikas Disnejlendu", vēsta raidsabiedrība BBC.

Projekts, kas paredzēts tūrisma nozares stiprināšanai, izmaksās vairāk nekā 300 miljonus dolāru (158 miljoni latu), raidsabiedrībai BBC pastāstīja Āfrikas valsts tūrisma ministrs Valters Mzembi.

Zimbabve neizmanto visu potenciālu, ko sniedz ūdenskritums, skaidro ministrs, saucot ievērojamo dabas objektu par "snaudošo milzi". "Tas mums ir aicinājums pamosties, mums ir jābūvē jauna, ietekmīga tūrisma būve," pamato ministrs.

Kompleksam uzbūvē un izmēros būtu jālīdzinas Disnejlendai – ar viesnīcām, izklaides parkiem, restorāniem un konferenču zālēm, ieskicē amatpersona.

Pēc konfliktu un hiperinflācijas desmitgades Zimbabve cenšas atjaunot savu tūrisma industriju. Jūlijā mierīgās, bet apstrīdētās vēlēšanās par valsts prezidentu ievēlēts ilggadējais līderis Roberts Mugabe.

Valdība jau ir ieplānojusi paplašināt Viktorijas ūdenskrituma lidostu, ieguldot tajā 150 miljonus dolāru (79 miljoni latu).

2013. gada pirmajā ceturksnī tūristu skaits Zimbabvē pieaudzis par 17%, liecina oficiālie dati. Ja valstī saglabāsies miers, tūrisma nozare varētu ienest 15% no valsts kopprodukta.

Pagājušajos desmit gados Zimbabve piedzīvoja augstāko inflāciju pasaulē. Pēc 2008. gada nemierīgajām vēlēšanām panāktā vienošanās par varas sadali sekmēja ekonomikas stabilizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!