Foto: Reuters/Scanpix

No ugunsgrēkā, kas piektdienas vakarā izcēlās naktsklubā Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, gūtajiem ievainojumiem miruši vēl divi cilvēki, kopējam bojā gājušo skaitam sasniedzot 29, atsaucoties uz mediķu paziņojumu vēsta ārvalstu mediji.

Joprojām daudzi ievainotie atrodas kritiskā stāvoklī, un mediķi neizslēdz iespēju, ka ugunsnelaimes upuru skaits varētu vēl pieaugt.

Simtiem cilvēku svētdien bija devušies upuru piemiņas gājienā Bukarestē. Cilvēki nesa ziedus un sveces, ko pēcāk novietoja pie naktskluba.

Jau vēstīts, ka ugunsgrēkā, kas piektdienas vakarā izcēlies Bukarestes naktsklubā "Colectiv", gājuši bojā 27 cilvēki, bet vairāk nekā 160 guvuši ievainojumus.

Šobrīd tiek pieļauts, ka ugunsgrēks izcēlies pirotehnikas lietošanas dēļ. Arī Rumānijas prezidents Klauss Johaniss paziņojis, ka, visticamāk, klubā pārkāpti drošības noteikumi, vēsta BBC.

Saskaņā ar izdzīvojušo pausto, liesmas sākotnēji pārņēmušas kādu kolonnu, bet tad pārmetušās uz griestiem.

Pagrabā iekārtotajā klubā, izplatoties dūmiem, publikā izcēlusies panika, un, ļaudīm metoties uz izeju, sākusies drūzmēšanās, kurā daudzi tika samīdīti. Tobrīd atvērta bijusi tikai viena izeja.

Visu bojā gājušo mirstīgās atliekas ir atpazītas, svētdien paziņoja amatpersonas.

Rumānija izsludinātas trīs dienas ilgas sēras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!