Pieaug piektdien Afganistānas Baglānas provinces attālākajā daļā notikušās 5,8 balles spēcīgas zemestrīces upuru skaits, un glābēji ir nokļuvuši līdz jauniem zemestrīces izpostītiem ciematiem, svētdien paziņoja ANO preses sekretāre Loreta Hībera-Žirardē.
Patlaban ir apstiprināta vismaz 50 cilvēku bojāeja, vairāki desmiti ir pazuduši bez vēsts un vēl vismaz 150 cilvēki ir ievainoti, sacīja Hībera-Žirardē.

Lielākā daļa bojā gājušo ir bērni, kas tika iesprostoti savās mājās, kad tās sagruva zemestrīces grūdienā 8:30 pēc vietējā laika, jo tieši tad viņi grasījās iet strādāt laukos vai arī mācīties uz skolām.

40 bojāgājušie un lielākā daļa ievainoto ir Davabi ciematā, kas zemestrīcē tika izpostīts. Par mazākiem postījumiem tiek ziņots trijos citos ciematos.

Glābšanas un palīdzības darbi svētdien turpinās, sacīja Hībera-Žirardē. Divu ciematu ģimenēm ir piegādātas vairāk nekā 1000 teltis un pārtika trijiem mēnešiem.

100 cilvēkiem tiek sniegta medicīniskā palīdzība Zviedrijas vadītajos mobilajos hospitāļos, kas izvietoti Nārinas pilsētā, kuras vairāki kvartāli tika izpostīti pagājušajā mēnesī notikušajā zemestrīcē, kura prasīja 800 cilvēku dzīvības.

20 vissmagāk cietušie tikuši nogādāti Pūli Humrī pilsētā tālākai ārstēšanai.

Pasaules Pārtikas programma patlaban ar pārtiku apgādā 80 procentus no aptuveni 23 tūkstošiem ģimeņu Nārinas rajonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!