Naftas cenas arī turpmāk būs augstas, līdz ar to Eiropas Savienībai (ES) būs jāspēj naftas tirgū sacensties ar lielākajiem globālajiem konkurentiem, trešdien videokonferencē sacīja Eiropas Savienības (ES) enerģētikas komisārs Andris Piebalgs.
"Fakts ir tāds, ka esam iegājuši jaunā situācijā, kurā pieprasījums naftas produktiem ir būtiski palielinājies, turklāt tas būs ilglaicīgs," sacīja politiķis. Pēc viņa teiktā, jārēķinās, ka naftas cenas turpinās augt, jo nafta ir ierobežots dabas resurss.

Tas atstāj iespaidu arī uz gāzes un elektrības cenu. Sekas naftas cenu pieaugumam ir atkarīgas no tā, cik saprātīgi tiek izmantota enerģija. Piebalgs rēķinās ar to, ka ES spēs enerģiju izmantot saprātīgi, tādējādi spējot sacensties ar tās galvenajiem tirdzniecības konkurentiem - ASV, Ķīnu un Indiju. Viņš paredz, ka nākotnē spēcīgi palielināsies energoresursu pieprasījums no strauji augošās Ķīnas un Indijas.

ES šobrīd uz vienu iedzīvotāju patērē septiņas reizes vairāk enerģijas nekā Ķīna un četrpadsmit reizes vairāk nekā Indija. "Tās ir milzīgas valstis, kurās pieprasījums ir pastāvīgs," norādīja komisārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!