Tiesa Austrālijas ziemeļos pirmdien izvirzīja pieciem šīs valsts pilsoņiem apsūdzības plānos doties ar septiņus metrus garu motorlaivu uz Sīriju, lai tur karotu džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") pusē.

Viens no apsūdzētajiem ir džihāda sludinātājs Roberts Serantonio, pazīstams arī kā Musa Serantonio, kurš 2014. gadā tika izraidīts no Filipīnām par sakariem ar teroristiem. Izraidīšana tika pamatota ar vietnes "YouTube" videoierakstiem, kuros viņš aizstāvēja džihādu un aicināja Filipīnu musulmaņus atbalstīt kaujiniekus Tuvajos Austrumos.

Kērnsas miertiesa Kvīnslendas štatā nolēma nosūtīt apsūdzētos uz viņu dzīvesvietu Viktorijas štata Melburnas pilsētu, lai viņi tur atbildētu uz federālu apsūdzību par neatļautu karošanu ārvalstīs.

Ierašanās vai gatavošanās ierasties ārvalstī ar mērķi iesaistīties naidīgā darbībā ir noziegums Austrālijā, par kuru var tikt piespriests mūža ieslodzījums.

Serantonio un pārējie apsūdzētie Šeidens Torns, Kadirs Kaja, Antonio Grenata un Pols Dakrs nav paziņojuši par savas vainas atzīšanu vai noliegšanu.

Policija apgalvo, ka apsūdzētie vecumā no 21 līdz 33 gadiem bija ar automobili aizvilkuši stikla šķiedras motorlaivu 3100 kilometrus no Melburnas uz Loras pilsētu Austrālijas ziemeļos, kur viņi pagājušo otrdien tika aizturēti.

Policija uzskata, ka viņi plānojuši ar šo laivu doties caur Indonēziju uz Filipīnām. Netika precizēts, kā apsūdzētie plānojuši no Filipīnām nokļūt Sīrijā.

Apsūdzēto pases tika anulētas, lai viņi nevarētu atstāt valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!