Foto: Shutterstock

Šonedēļ vairāk nekā 700 Eiropas Parlamenta (EP) deputātu no visām dalībvalstīm sabrauca uz sesiju Francijas pilsētā Strasbūrā un izskatīja desmitiem dažādu jautājumu, no kuriem daļa tika pieņemti zināšanai, daļā tika apstiprināts EP viedoklis, bet daļā pieņemtas valstīm saistošas regulas un direktīvas. Portāls "Delfi" piedāvā iepazīties ar pieciem svarīgiem EP lēmumiem, kas ietekmēs ikviena ikdienu.

Liela daļa jautājumu ceļu parlamentā sākuši pat pirms vairākiem gadiem un šī sesija bija noslēdzošais posms to izskatīšanā.

Portāls "Delfi" jau ziņojis, ka šī gada 25. maijā gaidāmas EP vēlēšanas Latvijā. Līdz vēlēšanām atlikušas vēl divas plenārsesijas – viena Beļģijas galvaspilsētā Briselē, otra Strasbūrā. Jaunais EP sasaukums darbu sāks šī gada jūlijā.

Piedalies vadošo Eiropas mediju organizētajā projektā "Eiropa runā"! Eiropas lielo informācijas burbuļu saplēšana, kurā iespējams piedalīties arī ikvienam Latvijas iedzīvotājam!
Sīkāk par projektu šeit.
Aizpildi anketu!

Foto: Shutterstock
Trešdien
Eiropas Parlamenta
(EP) deputāti pirmajā lasījumā atbalstīja vienošanos, kas paredz līdz 2030. gadam būtiski samazināt vieglo automašīnu un mikroautobusu siltumnīcefektu izraisošo gāzu izmešu apjomu, portāls "Delfi" uzzināja EP Strasbūrā, Francijā.

Lasīt vairāk

Foto: EPA/LETA

Lai gan trešdien bija paredzēts
Eiropas Parlamenta
(EP) deputātu balsojums par trim plaši kritizētām "Mobilitātes pakotnē" ietilpstošām likumdošanas iniciatīvām, EP prezidents Antonio Tajani nolēma balsojumu atlikt, portāls "Delfi" uzzināja EP Strasbūrā, Francijā.

Lasīt vairāk
Foto: Shutterstock

Eiropas Parlamenta
(EP) deputāti otrdien atbalstīja priekšlikumus nodokļu sistēmas un finanšu noziegumu apkarošanas reformai, tostarp aicinot izveidot
Eiropas Savienības
(ES) finanšu policiju. Tādējādi EP dod signālu dalībvalstīm aktīvāk cīnīties ar nodokļu nemaksātājiem un apkarot finanšu noziegumus, portāls "Delfi" uzzināja EP Strasbūrā.

Lasīt vairāk
Foto: F64

Pēc trīs gadus ilgām diskusijām
Eiropas Parlamenta
(EP) gaiteņos un pārrunās ar dalībvalstīm, šī gada februārī tika panākta vienošanās par direktīvu, kas regulēs autortiesību noteikumus digitālajā vienotajā tirgū. Otrdien EP deputāti plenārsēdē atbalstīja šo vienošanos, tādējādi noslēdzot pirmo lasījumu parlamentā, portāls "Delfi" uzzināja EP Strasbūrā.

Lasīt vairāk
Foto: PantherMedia/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti otrdiena atbalstīja priekšlikumu atteikties no sezonālās laika maiņas – pārejas uz vasaras laiku un atpakaļ – Eiropas Savienībā (ES) līdz ar 2021. gadu, portāls "Delfi" uzzināja EP Strasbūrā.

Lasīt vairāk
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!