Foto: AFP/Scanpix/LETA

Donalda Trampa uzvara 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās pārsteidza daudzus. Tuvojoties nākamajām vēlēšanām, sākušās diskusijas par to, vai Tramps šos panākumus spēs atkārtot. Pagājušajā nedēļā sniedzām ieskatu piecos iemeslos, kādēļ 45. ASV prezidents Baltā nama atslēgas varētu paturēt arī uz otru termiņu. Šajā rakstā piedāvājam piecus iemeslus, kādēļ Trampam varētu būt jāsamierinās tikai ar četriem gadiem prestižajā amatā.

Trampa pārvēlēšana nebūtu uzskatāma par tik lielu pārsteigumu kā viņa uzvara 2016. gada vēlēšanās, tomēr ceļš uz otru četrgadi Baltā nama Ovālajā kabinetā miljardierim nesolās būt viegls. Kampaņas laikā Tramps izcēlās ar vairākiem pretrunīgiem komentāriem un priekšlikumiem. Ne mazāk pretrunīgas, dažkārt pat skandalozas epizodes Trampu pavadījušas arī viņa prezidentūras laikā, un tās varētu ietekmēt viņa izredzes triumfēt 2020. gada vēlēšanās.

Trampam nav daudz panākumu jaunas likumdošanas izstrādē

Prezidenta sasniegumi jaunu likumu izstrādē un apstiprināšanā ir viens no būtiskākajiem faktoriem cīņā par palikšanu Baltajā namā. Trampa sekmes šajā aspektā vērtējamas neviennozīmīgi.

Trampa administrācija ieviesa likumprojektu, kas paredzēja nodokļu samazināšanu. Tāpat prezidents var būt apmierināts arī ar to, ka viņam izdevies panākt divu jaunu tiesnešu apstiprināšanu ASV Augstākajā tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!