Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vents Balodis BNS atzinās, ka Ziemassvētku vecītim tic vēl aizvien. Arī tieslietu ministrs Valdis Birkavs smejot paziņoja, ka vēl joprojām tic Ziemesvētku vecītim, sevišķi, ja tam esot liels maiss. Birkavs atzina, ka arī pats esot bijis Ziemassvētku vecītis.

Ārī ārlietu ministrs Indulis Bērziņš atzinās, ka vēl joprojām tic Ziemassvētku vecītim. "Man ir divi bērni, tāpēc nākas to darīt," pauda Bērziņš. Tāpat vecīša pastāvēšanai tic arī finansu ministrs Edmunds Krastiņš un ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs.

Savukārt valdības vadītājs Andris Šķēle bērnībā kā jau visi bērni ticējis Ziemassvētku vecītim, tomēr nevarēja atcerēties, kad tieši sapratis, ka Ziemassvētku vecītis neeksistē. Viņš pieļāva, ka tas varēja būt pirmajās skolas klasēs, un atzinās, ka šī atklāsme nav bijusi sāpīga un liela vilšanās.

Savukārt Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga atzina, ka nekad īsti Ziemassvētku vecītim nav ticējusi. "Cik atceros, vienmēr esmu saskatījusi, ka tas ir kāds pārģērbies pieaugušais." Arī zemkopības ministrs Aigars Kalvītis Ziemassvētku vecītim nav ticējis vispār.

Arī kultūras ministre Karina Pētersone īsti nekad nav ticējusi Ziemsvētku vecītim, jo bijusi "ļoti prātīgs bērns". Tomēr Ziemsvētki viņai vienmēr licies gada skaistākais brīdis, nevis pateicoties Ziemsvētku vecītim, bet svētku sajūtai mājās un ģimenē.

Savukārt iekšlietu ministrs Mareks Segliņš uz jautājumu, kad viņš pārtrauca ticēt Ziemassvētku vecītim, atbildēja, ka tas bijis jau bērnudārzā. Viņš Ziemassvētku vecītī atpazinis kādas bērnudārza draudzenes tēti. Ziemassvētku vecītis atpazīts pēc balss un zeķēm, kas viņam bijušas kājās.

Arī aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis BNS nevarēja pateikt, no cik gadu vecuma pārstājis ticēt Ziemassvētku vecītim. "Man nav īsti precīzas atskaites sistēmas," pauda ministrs.

Izglītības un zinātnes ministrs Māris Vītols Ziemassvētku vecītim ticējis līdz četru gadu vecumam. Tomēr tad viņa četrus gadus vecākais brālis kādos svētkos atklājis, ka tāda vecīša nemaz neesot.

Līdzīgi atgadījies arī īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Robertam Zīlem.

"Ziemassvētku vecītis parasti atnāca pa vēdlodziņu, kamēr es biju izmānīts citā istabā, un visas dāvanas atstāja zem eglītes. Kad sapratu, ka liels Ziemassvētku vecītis nevar iespraukties pa vēdlodziņu, pārstāju viņam ticēt," sacīja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!