Foto: AFP/Scanpix
Pieci vīrieši ceturtdienas vakarā Indijas pilsētā Mumbaijā izvarojuši 23 gadus vecu fotožurnālisti, atsaucoties uz Indijas policiju vēsta raidsabiedrība BBC.

Sieviete pēc uzbrukuma ar dažādiem ievainojumiem ir nogādāta slimnīcā. Uzbrucēji piekāvuši arī žurnālistes draugu, kurš bijis kopā ar viņu.

Līdzīgs gadījums, kas izraisīja sabiedrība sašutumu un dusmas, Indijā notika pagājušā gada decembrī. 23 gadus vecai studentei un viņas draugam brutāli uzbruka Deli satiksmes autobusā. Meitene, kuru grupveidā izvaroja, vēlāk slimnīcā mira no gūtajiem ievainojumiem.

Ceturtdienas uzbrukumā cietusī fotožurnāliste strādā Mumbajā bāzētā angļu laikrakstā. Sieviete devusies fotografēt pamestu tekstilrūpnīcu, kad noticis uzbrukums, informē policija.

Policija ir aizturējusi un nopratinājusi 16 cilvēkus, un izveidojusi piecu galveno aizdomās turamo vīriešu fotorobotus.

"Šis ir ļoti nopietns gadījums. Vainīgie drīz tiks arestēti," ceturtdienas naktī žurnālistiem paziņoja Mahārāštras štata ministrs.

Kārtējais brutālais uzbrukums jau ir izraisījis sabiedrības sašutumu, kurš jaušams sociālajos medijos, ziņo BBC.

"Nicināmi! Mums ir kauns! Cik ilgi un, nedod Dievs, cik daudzi vēl, līdz noziedznieki tiks sodīti? Mosties, Indija!" raksta Indijas opozīcijas pārstāve Nirmala Sitharamana.

"Bēdīgs secinājums, ka Indijā nav sievietēm drošu pilsētu. Tas ir pēc tam, kad visur darbojas prevencijas/drošības uzlabošanas mehānisms," raksta aktrise Gula Panaga.

Sieviešu drošība Indijā ir uzmanības centrā kopš traģiskā Deli gadījuma. Toreiz tika aizturēti seši vīrieši, no kuriem viens nepilngadīgais. Viens no vīriešiem martā atrasts miris cietuma kamerā, pārējo tiesāšana turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!