Stipri iereibušam britu karavīram traukšanās pa kādu Vācijas ceļu piektdienas naktī beigusies ar avāriju, pastāstīja vietējā policija, turklāt avarējis bija jau otrais tanks, ar kuru naktī ārpus armijas daļas bija vizinājies pārgalvīgais kareivis.

18 gadus vecais brits, iebaudījis labi daudz alkohola, plkst.4 piektdienas naktī no savas armijas daļas netālu no Hones devās pavizināties ar vieglo tanku "Scimitar". Tomēr aptuveni pēc puskilometra brauciena tanks nobrauca no ceļa. Pametis braucamo, karavīrs atgriezās armijas daļā - lai sēstos pie stūres nākamajam tankam un dotos uz tuvējo Bergenes pilsētu.

Tomēr tad uzdzīvotājam jau sekoja britu militārā policija. Kad kārtības uzraugi centās tanka ceļu aizšķērsot, tas ietriecās ceļmalas kokā, un ar to šīs nakts izpriecas bija beigušās.

"Viņš acīmredzot mēģināja no vajātājiem izvairīties, bet tad zaudēja vadību pār transporta līdzekli," paskaidroja policijas amatpersona. "Es nezinu, vai viņš bija pieredzējis tanka vadītājs, diez vai viņš tāds varēja būt 18 gadu vecumā."

Alkohola līmenis aizturētā asinīs divreiz pārsniedzis likumā atļauto normu, un policija tagad sākusi izmeklēšanu par bīstamu transporta līdzekļa vadīšanu.

"Kāpēc un kā viņš to izdarīja, mēs pagaidām nezinām," sarunā ar presi vārdos skops bija armijas vienības pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!