Foto: DELFI

Trešdien piekauts pazīstamais lietuviešu multiiinstrumentālists Tomass Dobrovoļskis. Incidenta aculiecinieki portālam "delfi.lt" atklājuši, ka Viļņas bārā iesāktais kautiņš sācies konflikta dēļ, kurā apspriests Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Kam te patīk Putins?" tā, pēc viena no aizdomās turamā vārdiem, jautāja viens no vīriešiem, kas stāvējis blakus Dobrovoļskim. Pēc šiem vārdiem, pēc aizdomās turamā sacītā, arī sācies kautiņš. "Viss noticis acumirklī," viņš teicis izmeklētājiem.

24. decembra naktī Viļņā ap pulksten trijiem blakus bēdīgi slavenajam nakts klubam Vingrju ielā atrasts piekauts vīrietis. Vēlāk noskaidrojies, ka tas ir pazīstamais komponists Tomass Dobrovoļskis. Viņš kautiņā guvis nopietnas traumas, cita starpā, smagu galvas traumu, un šobrīd atrodas reanimācijā, vēsta "delfi.lt".

Saistībā ar nežēlīgo komponista piekaušanu policija aizturējusi sešus cilvēkus. Pēc sākotnējās informācijas, kautiņā piedalījās ap desmit cilvēku.

Viens no aizdomās turamajiem atzinis, ka piedalījies kautiņā, taču nav varējis atklāt, kas konkrēti sitis Dobrovoļski. Viņš sacījis, ka tovakar ar draugiem izklaidējies bārā, bet pēc tam devies ārā smēķēt un saticis cietušo, kas atradies ar suni bez uzpurņa. Viņš neslēpj, ka veicis dažus sitienus, taču nezinot, vai kāds no viņa draugiem vai citiem nezināmiem aizdomās turamajiem sitis Dobrovoļskim.

Cits aizdomās turamais apgalvojis, ka nav sitis komponistu, bet, kā izrādījies, iesitis vairākas reizes savām paziņām. Viņš tiesā sacījis, ka konflikts aizsācies pēc viena no bāra apmeklētāja jautājuma, kurš no klātesošajiem ir "Putina cienītājs".

Savukārt cits aizdomās turamais atcerējies, ka suns neaizsargāja cietušo. "Kas tas par saimnieku, ja viņu pat suns neaizstāv," viņš teicis.

Tikmēr prokuratūra pagaidām izvairās no komentāriem par incidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!